ANA SAYFA Jojoba Uretim  JOJOBA NEDİR?  Jojoba Uretim  JOJOBA EKİMİ  Jojoba Uretim  KULLANIM ALANLARI  Jojoba Uretim  ÜRETİM  Jojoba Uretim  TEKNİK BİLGİ  Jojoba Uretim  ONLİNE SİPARİŞ  Jojoba Uretim  İLETİŞİM
Untitled Document


Kullanım Alanları

Jojoba yağının saflığı, kokusuz olması ve bozulmaması, Anti aging (hücre faaliyetini arttırıcı, gençleştirici) yapısı nedeniyle kremlerde ve merhemlerde tercih edilmektedir. Jojoba endüstrisi, günümüzde, kozmetik alanda 400 çeşit ürüne hammaddelik yapmaktadır. Bununla birlikte kimya sanayinde de pek çok yeni kimyasallar üretilmesiyle, endüstriyel alanda oldukça ümit vaat etmektedir.

Mesela, jojoba kaynaklı yağlayıcılar oldukça ümit vericidir. Uygun formüle edilmiş bir katkı maddesiyle mükemmel bir yağlama özelliğine sahip ve uzun ömürlü Dabıl’ap gibi bir yağlayıcı olarak kullanılabilir.
Jojoba yağından elde edilen türler, kopmayı önleyici maddelerde, deterjanlarda, dezenfektanlarda, nem emicilerde, emülsiyonlaştırıcılarda, Plastikleştiricilerde, Koruyucu kaplamalarda, Reçinelerde ve Yüzey aktif maddelerde kullanılmaktadır.

Hidrojenleme yöntemiyle yağlar yarı katı maddelere dönüştürülürler (margarin yağları gibi) fakat hidrojenleme jojoba yağını beyaz kristalimsi balmumu gibi bir yapıya dönüştürmektedir. Bu katı yağ mum yapımında; araba, yer, mobilyası, ayakkabı cilalarında, meyveleri mumlama parlatmada, pillerin ve kabloların izolasyonlarında tozsuz tebeşir, renkli kalem ve sabunlarda kullanılmaktadır.

Yüksek sıcaklık ve basınçta çalışan makinelerin yağlanmasında rafine edilmeksizin saf olarak kullanılır olması, Uzay araçlarında, Füzelerde Uçak motorlarında kullanılan bu yağın otomobil motorlarında motor yağı olarak kullanıldığında 200. 000km yapabilecek özelliğe sahip olması (Motor yağına katılan bir miktar jojoba yağı sayesinde aynı yakıtla alınan yolu 3-5 misli artırmaktadır).

Saat gibi çok hassas makinelerin yağlanmasında kullanılır olması, Sabun, şampuan, kozmetik, saç besleyicileri, deterjan, krem, ilaç yapımında kullanılması, matbaa mürekkebi, lastik, yapıştırıcı gibi bir çok maddenin yapımında hammadde olarak kullanılması. Yağı alındıktan sonra kalan küspedeki iştah kesici Simmondsia maddesi alındıktan sonra içerdiği yüzde 30-35 protein nedeniyle hayvan besiciliği sektöründe kullanılmasıdır.

Dünyada ve Ülkemizde Jojoba ile İlgili Yapılan Çalışmalar Jojoba yağının önemini belirledikten sonra birçok ülke Jojoba üretimini ön plana almıştır, Başta ABD ve İsrail olmak üzere Meksika, Avustralya, Arjantin, Brezilya, Paraguay, Venezüella, Libya, Mısır, Hindistan Sudan, Kuveyt, Nijerya, Kenya, Japonya, Çin ve Avrupa Topluluğu ülkeleri Jojoba yetiştiriciliği konusunda her türlü imkânı değerlendirme yoluna gitmişlerdir.


Copyright © 2011 - 2020 Jojoba Üretim. Her hakkı saklıdır.
Tasarım : CeylinSoft